Przecier jabłkowy Sary

    Przecier jabłkowy Sary

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 2315 osób

    Ten przecier jabłkowy jest pyszny! Robię go dla mojego młodszego brata, który go uwielbia, a tych z puszek i słoików nie chce wziąć do ust!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 jabłka - obrane, pokrojone i bez gniazd nasiennych
    • 180 ml (3/4 szklanki) wody
    • 50 g (1/4 szklanki) cukru
    • 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Wlać do rondla wodę, włożyć jabłka, wsypać cukier i cynamon. Przykryć i gotować na średnim ogniu przez 15 do 20 minut, aż jabłka będą miękkie. Pozostawić do ostygnięcia, następnie rozgnieść je widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków.

    Przetwory owocowe

    Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej na temat przygotowywania przetworów owocowych koniecznie przeczytaj nasz artykuł: "Przetwory owocowe". Znajdziesz tam informacje o owocach, słoikach, temperaturach, pasteryzacji - a wszystko okraszone zdjęciami!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    Natass
    autor:
    0

    W przepisie nic nie zmieniałam, wyszedł bardzo dobry. Kawałki jabłka w moim przypadku zostały, ale zęby są, a smak taki sam ^^ - 19 lis 2016

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis