Skrzydełka ziołowe z grilla

    Skrzydełka ziołowe z grilla

    Zapisz do ulubionych
    4godz.40min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Tani przepis na skrzydełka z grilla. Prosta, szybka marynata, do której możecie użyć ulubione zioła.

    Składniki
    ilość sztuk: 12 skrzydełek

    • 12 skrzydełek z kurczaka
    • 2 łyżki papryki w proszku
    • 1 łyżka mieszanych ziół (oregano, tymianek, rozmaryn itp.)
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki oliwy z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +4godz. marynowanie  ›  Gotowe w: 4godz.40min. 

    1. Skrzydełka umyć pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami.
    2. Ułożyć skrzydełka w płytkim (niemetalowym) naczyniu. Oprószyć papryką, solą, pieprzem i ziołami. Polać oliwą i wymieszać rękami, dobrze wcierając marynatę w skrzydełka.
    3. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, a najlepiej na noc.
    4. Piec na grillu około 30 minut. Czas pieczenia zależy od tego jak duże są skrzydełka.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis