Leczo z ziemniakami

    Leczo z ziemniakami

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 44 osoby

    Leczo w całkiem innej wersji - z ziemniakami i z gotowym sosem ze słoika. Dla tych, którzy zaczynają przygodę w kuchni lub po prostu nie mają czasu.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 6 dużych młodych ziemniaków, nieobranych, pokrojonych w kostkę
    • 1 łyżka masła
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 1 duża cebula, posiekana
    • 1 zielona papryka, pokrojona w kostkę
    • 450 g kiełbasy
    • 230 g pomidorów z puszki
    • 350 ml sosu pomidorowego (z cebulą i czosnkiem)
    • 1 łyżka papryki w proszku
    • 1 szklanka wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. W dużym garnku o grubym dnie smażyć ziemniaki z czosnkiem na maśle, często mieszając, aby czosnek się nie przypalił.
    2. Dodać cebulę, paprykę, kiełbasę, pomidory, sos, paprykę w proszku i wodę.
    3. Przykryć, zmniejszyć ogień i dusić, aż ziemniaki będą miękkie (ok. 20-30 minut).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis