Leczo z jajkami

    (13)

    Proste i szybkie leczo z dodatkiem jajek. Dzięki temu leczo wegetariańskie zawiera białko i ma inny smak, niż tradycyjne.


    Zrobione przez 20 osób

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 900 g zielonej papryki, pokrojonej w kostkę
    • 1 cebula, pokrojona w kostkę
    • 2 puszki (po 400 g) siekanych pomidorów
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/4 szklanki papryki w proszku
    • 6 jajek
    • 4 kromki razowego chleba, do podania

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 40min. 

    1. W dużej, głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Dodać cebulę i paprykę, i smażyć aż zmiękną, ok. 10 minut.
    2. Dodać pomidory i doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku. Smażyć, mieszając przez 10 minut.
    3. W misce porządnie roztrzepać jajka widelcem.
    4. Zepchnąć warzywa na jedną stronę patelni, a na pustą część wlać jajka. Odczekać aż się trochę zetną, a następnie wszystko razem wymieszać. Smażyć jeszcze przez 5 minut.
    5. Podawać na chlebie razowym.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (13)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis