Leczo z pepperoni

    Leczo z pepperoni

    (22)
    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Zrobione przez 22 osoby

    Prosty przepis na leczo, do którego dodaję kiełbasę pepperoni, żeby było trochę bardziej pikantne. Możecie dodać inną kiełbasę.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 2 cebule pokrojone w paski
    • 2 zielone lub czerwone papryki, posiekane
    • 1 szczypta soli i pieprzu
    • 2 łyżeczki papryki w proszku
    • 4 pomidory, posiekane
    • 250 g kiełbasy pepperoni pokrojonej w plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i paprykę i smażyć, aż będą miękkie, mieszając.
    2. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać pomidory, przykryć i dusić przez 5 minut.
    3. W osobnej patelni podsmażyć pepperoni aż się ładnie przyrumieni.
    4. Dodać do patelni z papryką i pomidorami, wymieszać, przykryć i gotować przez 5 minut.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (22)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis