Leczo z pepperoni

    Leczo z pepperoni

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Zrobione przez 22 osoby

    Prosty przepis na leczo, do którego dodaję kiełbasę pepperoni, żeby było trochę bardziej pikantne. Możecie dodać inną kiełbasę.

    Składniki
    ilość porcji: 5 

    • 2 łyżki oleju roślinnego
    • 2 cebule pokrojone w paski
    • 2 zielone lub czerwone papryki, posiekane
    • 1 szczypta soli i pieprzu
    • 2 łyżeczki papryki w proszku
    • 4 pomidory, posiekane
    • 250 g kiełbasy pepperoni pokrojonej w plasterki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i paprykę i smażyć, aż będą miękkie, mieszając.
    2. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać pomidory, przykryć i dusić przez 5 minut.
    3. W osobnej patelni podsmażyć pepperoni aż się ładnie przyrumieni.
    4. Dodać do patelni z papryką i pomidorami, wymieszać, przykryć i gotować przez 5 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis