Leczo z salami

    Leczo z salami

    1polubienie
    1godz.


    Zrobione przez 25 osób

    Proste leczo z dodatkiem kiełbasy salami, z papryką, cukinią i bakłażanem. Można doprawić chili, jeśli lubicie ostre.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 duża cebula
    • kawałek kiełbasy salami, posiekany
    • 2 łyżki oleju
    • 2 czerwone papryki, posiekane
    • 2 zielone papryki, posiekane
    • 2 małe cukinie, posiekane
    • 1 bakłażan, posiekany
    • 1 puszka pomidorów
    • sól i pieprz
    • cukier
    • papryka w proszku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 40min.  ›  Gotowe w: 1godz. 

    1. Cebulę i salami podsmażyć przez kilka minut na patelni (na oleju).
    2. Paprykę, cukinię, bakłażana, cebulę i salami wrzucić do dużego garnka, zalać pomidorami i wymieszać. Dodać trochę wody, aby było rzadsze.
    3. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i papryką. Gotować ok. 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    8

    - - 01 cze 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis