Pierś z kurczaka faszerowana kiełbasą

    Pierś z kurczaka faszerowana kiełbasą

    2polubienia
    50min.


    Zrobione przez 11 osób

    Coś dla miłośników mięsa. Piersi z kurczaka nadziewane mięsem z kiełbasy, zawinięte w boczek i zapieczone. Bardzo smaczne!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 wieprzowe kiełbasy
    • 4 cebulki dymki, posiekane
    • suszona szałwia
    • 4 filety z piersi kurczaka
    • 4 plastry boczku
    • 1 łyżeczka oleju

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 50min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C.
    2. Z kiełbasy wycisnąć mięso i wymieszać z cebulką i szałwią. Doprawić do smaku solą i pieprzem, jeśli jest taka potrzeba.
    3. Każdą z piersi naciąć z boku, ale nie do końca - tworząc jakby otwartą książkę.
    4. Nałożyć mięso z kiełbasy, zamknąć "książkę" i zawinąć pierś w plaster boczku. Powtórzyć z pozostałymi piersiami.
    5. Ułożyć w brytfance i skropić olejem.
    6. Piec przez 25 minut. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami, ulubionymi warzywami i sosem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis