Ciasto bananowe z Airfryer

    Ciasto bananowe z Airfryer

    Zapisz do ulubionych
    45min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Proste ciasto z urządzenia Airfryer. Wychodzi małe, bo urządzenie też jest małe. W sam raz dla jednej osoby :)

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 50 g miękkiego masła
    • 1/3 szklanki brązowego cukru
    • 1 jajko
    • 1 banan, rozgnieciony
    • 2 łyżki miodu
    • 1 szklanka mąki
    • odrobina soli
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1/2 łyżeczki cynamonu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać Airfryer do 160 stopni C. Małą formę na babkę wysmarować tłuszczem (lepiej użyć oleju w sprayu).
    2. Zmiksować masło z cukrem na puszystą masę. Dodać jajko, banana i miód, zmiksować.
    3. Do tej masy przesiać mąkę, sól, proszek do pieczenia i cynamon. Zmiksować.
    4. Przełożyć ciasto do przygotowanej foremki. Tyłem łyżki wyrównać wierzch. Wstawić foremkę do koszyka urządzenia.
    5. Ustawić czas pieczenia na 30 minut. Po tym czasie sprawdzić, czy babka jest gotowa. Wykałaczka wetknięta w ciasto powinna wyjść czysta.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis