Pomidory nadziewane kozim serem

    (65)
    20 min

    Jest to przepis, który usłyszałem od sprzedawcy koziego sera na naszym lokalnym targu. Można je przygotować także na grillu.


    Zrobione przez 63 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 duże świeże pomidory
    • 115 g koziego sera
    • 1 łyżka pieczonej czerwonej papryki konserwowej drobno pokrojonej
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 łyżki bułki tartej
    • 1 łyżka posiekanych świeżych liści bazylii
    • szczypta koszernej soli i zmielonego czarnego pieprzu do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Nastawić piekarnik na grzanie od góry.
    2. Odciąć czubki pomidorów i wydrążyć, usuwając nasiona.
    3. W miseczce wymieszać kozi ser z posiekaną czerwoną papryką. Napełnić pomidory jednakową ilością nadzienia i umieścić w naczyniu do pieczenia. Posypać tartą bułką i posiekaną bazylią. Skropić oliwą i doprawić solą i pieprzem.
    4. Piec pod górną grzałką piekarnika od 5 do 10 minut, aż bułka tarta lekko się zrumieni.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (65)

    Komentarze po polsku (1)

    autor:
    1

    BARDZO DOBRY PRZEPIS SMAKOWALO ALE POD WARUNKIEM ZE UZYWAMY DOBREJ JAKOSCI SER KOZI FRANCUSKI PASUJE TEZ SER Z PODCHALA ( BUNC SWIEZY.) KOZI.  -  07 mar 2014

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (12)