Pomidory koktajlowe nadziewane kremem z krewetek

    Pomidory koktajlowe nadziewane kremem z krewetek

    8polubień
    45min.


    Zrobione przez 51 osób

    Wspaniała rzekąska, którą można przygotować z wyprzedzeniem, i która wygląda bardzo ładnie na talerzu.

    Składniki
    ilość porcji: 16 

    • 600 g pomidorków koktajlowych
    • 225 g gotowanych krewetek, obranych i odżyłowanych
    • 225 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
    • 60 ml (1/4 szklanki) majonezu
    • 20 g (1/4 szklanki) parmezanu
    • 2 łyżeczki startego chrzanu
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • sól i pieprz do smaku
    • 1/4 szklanki posiekanej świeżej natki pietruszki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 45min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Poobcinać czubki pomidorków i łyżeczką wydłubać pestki. Ułożyć pomidorki otworem do dołu na ręczniku papierowym, aby obciekły.
    2. Krewetki, serek, majonez, parmezan, chrzan i sok z cytryny włożyć do blendera lub robota kuchennego i zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem.
    3. Przy pomocy szprycy lub rożka do dekoracji ciast napełnić pomidorki nadzieniem i udekorować pietruszką. Przechowywać w lodówce do czasu podania.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis