Kasza jaglana z kalarepą

    Kasza jaglana z kalarepą

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Zdrowy posiłek na ciepło - jaglanka z warzywami. Smaczna, bezglutenowa, a najlepiej dodać warzywa sezonowe.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 szklanka kaszy jaglanej
    • 2 szklanki bulionu warzywnego
    • 1 kalarepa, pokrojona w kostkę
    • 1 marchewka, starta na małych oczkach
    • 3 zielone cebulki, posiekane
    • 3 łyżki oleju
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kaszę jaglaną porządnie opłukać na sicie. Gotować w bulionie przez 5 minut.
    2. Dodać posiekaną kalarepę, przykryć i gotować przez 10 minut na małym ogniu.
    3. W międzyczasie zetrzeć marchewkę i posiekać cebulkę, dodać do gotującej się kaszy.
    4. Na koniec dodać olej, sól i pieprz.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis