Jaglanka z warzywami i rodzynkami

    Jaglanka z warzywami i rodzynkami

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Prosta potrawa z kaszy jaglanej - gotowana z marchewką, cukinią, pomidorem i ...rodzynkami. Dodaję do niej też śmietanę i zjadam o każdej porze dnia!

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 szklanka kaszy jaglanej
    • 2 szklanki wody
    • sól
    • 1 marchewka, pokrojona na małe kawałki
    • 1 cukinia, pokrojona na małe kawałki
    • 1 pomidor, posiekany
    • garść rodzynek
    • 1/2 szklanki śmietany
    • pieprz świeżo mielony

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Kaszę jaglaną porządnie opłukać na sicie. Zagotować w wodzie z dodatkiem soli. Gotować na niedużym ogniu.
    2. W międzyczasie pokroić marchew i dodać do kaszy.
    3. Pokroić cukinię i po kilku minutach też dodać do garnka.
    4. Później dodać pomidory, rodzynki, śmietanę i pieprz.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis