Pomidorki koktajlowe zapiekane z czosnkiem

    Pomidorki koktajlowe zapiekane z czosnkiem

    9polubień
    35min.


    Zrobione przez 52 osoby

    Soczyste pomidorki koktajlowe zapiekane z kawałkami czosnku w środku. Można je ewentualnie skropić oliwą i/lub posypać solą. Można też ponadziewać na wykałaczki. Idealne na ogrodowe party!

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 300 g pomidorków koktajlowych
    • 4 ząbki czosnku pokrojonego wzdłuż na plasterki
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • szczypta gruboziarnistej soli

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 175°C.
    2. Z jednej strony każdego pomidorka naciąć wzdłuż szczelinę i włożyć do niej plasterek czosnku. Poukładać pomidory obok siebie na blasze do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek i oprószyć solą.
    3. Piec około 20 minut w nagrzanym piekarniku, aż się lekko pomarszczą. Podawać na ciepło.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis