Wołowina z warzywami z multicookera

    Wołowina z warzywami z multicookera

    1polubienie
    2godz.5min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Wołowina duszona z cebulą i papryką w multicookerze. Jest soczysta, smaczna, moim zdaniem lepsza niż duszona w garnku na kuchence.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 700 g wołowiny
    • sól i pieprz
    • 2 łyżki mąki
    • olej roślinny do smażenia
    • 1 cebula
    • 2 papryki
    • 2 liście laurowe

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 1godz.50min.  ›  Gotowe w: 2godz.5min. 

    1. Wołowinę pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem i obtoczyć w mące.
    2. Do multicookera wlać trochę oleju, włączyć tryb "pieczenie" i ustawić czas na 20 minut. Włożyć mięso i piec przez 10 minut, a następnie dodać posiekaną cebulę, wymieszać i smażyć kolejne 10 minut.
    3. Paprykę pokroić w paski lub w kostkę i dodać do mięsa wraz z liśćmi laurowymi. Można teraz dodać więcej soli lub inne ulubione przyprawy.
    4. Włączyć tryb "duszenie" na 1,5 godziny. Gotowe danie posypać świeżymi ziołami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis