Faszerowane pieczarki z Airfryer

    Faszerowane pieczarki z Airfryer

    Zapisz do ulubionych
    30min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Pyszne faszerowane pieczarki, z kwaśną śmietaną i żółtym serem, które dobrze spajają nadzienie. Dobre na imprezę albo jako mała przekąska w ciągu dnia.

    Składniki
    ilość sztuk: 24 pieczarki

    • 24 średnie pieczarki
    • 2 plasterki boczku (lepiej bekonu)
    • 1/2 cebuli
    • 1/2 papryki
    • 1 mała marchewka
    • 1 szklanka startego sera żółtego
    • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
    • dodatkowy żółty ser na wierzch

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Pieczarki oczyścić i odkroić nóżki.
    2. Drobno posiekać boczek, cebulę, paprykę, marchewkę i nóżki pieczarek.
    3. Podsmażyć boczek z warzywami na patelni, aż warzywa będą miękkie. Dodać śmietanę i ser i podgrzewać, aż ser się stopi i wszystko się ładnie połączy.
    4. Nakładać nadzienie do kapeluszy pieczarek tak, aby trochę wystawało i posypać dodatkowo serem.
    5. Grill: Włączyć funkcję grill w piekarniku i piec przez 10 minut, aż ser się przyrumieni.
    6. Piekarnik: Rozgrzać piekarnik do 160 stopni C. Wstawić pieczarki i piec przez 15 minut, aż ser się ładnie przyrumieni.
    7. Airfryer: Ustawić Airfryer na 180 stopni C i piec pieczarki przez 8 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis