Polędwiczki drobiowe z Airfryer

    Polędwiczki drobiowe z Airfryer

    Zapisz do ulubionych
    22min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Te polędwiczki z kurczaka są lepsze niż jakiekolwiek nuggetsy, które jedliście. A do tego przepis jest prosty i mają mniej tłuszczu niż smażone na patelni.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 2 łyżki oleju roślinnego lub masła
    • 50 g bułki tartej
    • 1 jajko, roztrzepane
    • 8 polędwiczek drobiowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 12min.  ›  Gotowe w: 22min. 

    1. Ustawić Airfryer na 180 stopni C.
    2. Wymieszać olej z bułką tartą. Mieszać aż dobrze się połączą, tworząc większe okruchy.
    3. Zanurzać polędwiczki w jajku i strząsnąć nadmiar.
    4. Następnie panierować w bułce tartej upewniając się, że są nią pokryte dokładnie i równomiernie.
    5. Ułożyć polędwiczki na sitku w Airfryer i piec przez 12 minut. (Czas zależy od grubości polędwiczek.)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis