Spaghetti z rukolą i pomidorkami koktajlowymi

    Spaghetti z rukolą i pomidorkami koktajlowymi

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 7 osób

    Najprostszy obiad: spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i rukolą. Można też dodać suszone pomidory.

    Składniki
    ilość porcji: 3 

    • 300 g makaronu spaghetti
    • 4 łyżki oliwy z oliwek
    • 2 ząbki czosnku, posiekane
    • 1 szklanka pomidorków koktajlowych
    • sól i pieprz do smaku
    • 1 duży pęczek rukoli
    • parmezan

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Spaghetti ugotować wg instrukcji na opakowaniu aż będzie al dente.
    2. W tym czasie na patelni podsmażyć lekko czosnek (nie przypalić!). Dodać pomidorki pokrojone na połówki, zwiększyć ogień, wymieszać i smażyć przez kilka minut, aż się lekko skarmelizują. Oprószyć solą i pieprzem.
    3. Rukolę umyć i porwać na kawałki. Zdjąć patelnię z ognia, dodać rukolę. Wymieszać wszystko z makaronem i dodać trochę oliwy jeśli jest za suche.
    4. Podawać od razu posypane (hojnie) parmezanem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis