Czekoladowe krążki z hiszpańskimi oliwkami

    Czekoladowe krążki z hiszpańskimi oliwkami

    1polubienie
    1godz.30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Rozpływająca się w ustach czekolada z zaskakującym nadzieniem! Magiczna gra smaków.

    Składniki
    ilość porcji: 15 

    • pół tabliczki gorzkiej czekolady
    • 15 zielonych hiszpańskich oliwek
    • 1 łyżeczka różowego pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 30min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.30min. 

    1. Hiszpańskie zielone oliwki pokrój w talarki. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
    2. Za pomocą łyżki rozłóż na papierze śniadaniowym małe krople czekolady. Na środku każdej porcji połóż kilka talarków oliwek i dodaj szczyptę pieprzu.
    3. Na wierzchu ostrożnie połóż kolejny arkusz papieru śniadaniowego i delikatnie przyciśnij, tak aby utworzyły się krążki.
    4. Tak przygotowaną całość włóż na kilka minut do zamrażarki, aby masa nabrała stałej konsystencji.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis