Hiszpańskie oliwki z mango, melonem i granatem

    Hiszpańskie oliwki z mango, melonem i granatem

    1polubienie
    20min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszna i zaskakująca kombinacja owoców z wytrawnymi oliwkami.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 słoik lub puszka czarnych hiszpańskich oliwek
    • 1 duże, dojrzałe mango, obrane i pokrojone w kostkę
    • ½ małego melona obranego, pozbawionego pestek i pokrojonego na małe kawałki
    • 50 g nasion granatu
    • 2 łyżki soku z cytryny lub limonki
    • liście mięty do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Odsącz oliwki i przełóż je do miski.
    2. Wymieszaj mango, melon i granat z sokiem z limonki lub cytryny.
    3. Dodaj owoce do oliwek i wymieszaj delikatnie.
    4. Podawaj obsypane świeżymi liśćmi mięty.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis