Parówki smażone

    Od małego mój tata robił mi takie parówki w dni wolne. Bardzo je lubiłam i lubię do dziś.

    żarłok

    Wielkopolskie, Polska
    Zrobione przez 2 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 3-4 parówki na większą porcję
    • masło
    • 1 cebula
    • ok. 4 łyżeczki keczupu
    • *jeśli ktoś chce może dodać odrobinę czosnku ;)
    • majeranek
    • sól
    • pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Parówki obieramy i kroimy w kostkę.
    2. Cebulę kroimy w większe kawałki lub przekrawamy na pół.
    3. Na patelnię wrzucamy masło, parówki i cebulę.
    4. Po chwili, gdy cebula się zeszkli a parówka przysmaży, dodajemy keczup - około 4 łyżeczek i przyprawy. *I czosnek.
    5. No i mamy gotowe parówki. * Dosmażać według swoich upodobań

    Rada

    Gdy na patelni zabraknie masła od razu je dodaj bo parówki się spalą ,a nie usmażą ;)

    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (2)