Śledź a'la ceviche

    Śledź a'la ceviche

    4polubienia
    1godz.15min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Proste i smaczne.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 300 gram płatów śledziowych a'la matias
    • 70 gram cebuli
    • zioła
    • pieprz
    • 50 gram soku z cytryny (lub limonki)
    • 10-20 gram oleju lnianego (lub oliwy)

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +1godz. odstawienie  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Kroimy w kostkę śledzia i cebulę, dodajemy pieprz i inne przyprawy wg. uznania.
    2. Zalewamy sokiem z cytryny i olejem. Odstawiamy do "przegryzienia". Posypujemy koperkiem lub innymi ziołami.
    3. Smacznego. :)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (1)

    autor:
    0

    Genialny przepis na śledzie. Wreszcie bez octu, bez śmietany itp., i tylko z odrobiną oliwy. Zrobiłam, limonki nie szczędziłam i to jest to czego szukałam, ale nie miałam pojęcia jak to zrobić. - 21 sty 2015

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis