Pizza z gruszkami i gorgonzolą

    Pizza z gruszkami i gorgonzolą

    Zapisz do ulubionych
    25min.


    Zrobione przez 199 osób

    Bardzo ciekawa pizza na przekąskę. Brzmi dziwnie, ale wszyscy będą zachwyceni jedynym w swoim rodzaju połączeniem pachnących gruszek z niepowtarzalnym smakiem sera gorgonzola.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 450 g mrożonego ciasta na pizzę
    • 115 g sera provolone w plasterkach (lub innego łagodnego, łatwo topiącego się żółtego sera)
    • 1 gruszka bera boska pokrojona w cienkie plasterki
    • 55 g posiekanych orzechów włoskich
    • 70 g pokruszonego sera gorgonzola
    • 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Nagrzać piekarnik do 230°C.
    2. Rozłożyć ciasto do pizzy na blasze do pieczenia i pokryć je warstwą sera provolone. Na serze porozkładać plastry gruszki. Wszystko posypać orzechami i serem gorgonzola.
    3. Piec w nagrzanym piekarniku 8 do 10 minut, aż ser się rozpuści, a ciasto lekko zarumieni. Po wyjęciu z piekarnika posypać szczypiorkiem i pokroić.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis