Zupa cebulowa na szybko

    Zupa cebulowa na szybko

    1polubienie
    30min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Smaczna i prosta w przygotowaniu zupa dla tych co potrafią ugotować tylko wodę i jajka.

    Składniki
    ilość porcji: 1 

    • kostka rosołowa (warzywna lub wołowa)
    • liść laurowy
    • ziele angielskie
    • sól,pieprz
    • łyżka smalcu
    • cebula ( 1 duża lub 2 małe)
    • 1-2 łyżki mąki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Wstaw wodę, dodaj kostkę, liść, ziele, sól, pieprz i gotuj.
    2. Rozgrzej smalec na patelni, obierz cebulę, pokrój w paski i podsmaż na średnim ogniu uważając żeby nie przypiec.
    3. Jak cebula będzie już gotowa - posyp mąką, dokładnie wymieszaj, dolej gotującego wywaru, zamieszaj, chwilę pogotuj, wlej do reszty wywaru i gotuj ok.15 minut. Gotowe.
    4. Podawaj z makaronem lub grzankami.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis