Krem czekoladowy 'cherry'

    Krem czekoladowy 'cherry'

    1polubienie
    1godz.15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Pyszny, słodki z nutą wiśniową, na promilach kremik do ciast, tortów i babeczek.

    Składniki
    ilość sztuk: 300 g

    • 20 g wiśni mrożonych
    • 3 łyżki spirytusu
    • 1 margaryna Kasia
    • 3 łyżki cukru pudru
    • 1 małe opakowanie cukru waniliowego
    • 2 żółtka
    • 3 łyżki czubate kakao

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  +1godz. moczenie  ›  Gotowe w: 1godz.15min. 

    1. Wiśnie rozmrażamy i moczymy w spirytusie.
    2. Kasię miksujemy na małych obrotach, dodajemy powoli cukier, potem żółtka, kakao, na końcu odsączone wiśnie wymieszane ze spirytusem. Powoli mieszamy i gotowe. Krem nakładamy schłodzony. Smacznego!

    Rada

    Możemy do kremu wrzucić startą na tarce czekoladę, albo posypać na wierzchu migdałami. Masa najlepsza do biszkopta, który zrobimy z upieczeniem w pół godziny.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis