Tilapia pieczona na maśle z marchewką

    Tilapia pieczona na maśle z marchewką

    1polubienie
    35min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu potrawa.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 10 dkg masła
    • 1 pęczek natki pietruszki
    • 2 ząbki czosnku
    • sól, pieprz
    • 4 filety z tilapii
    • 40 dkg marchewki
    • 0,5 szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy
    • 2 łyżki miodu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Z masła zostaw jedną łyżkę. Resztę połącz z drobno posiekaną pietruszką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przypraw solą i pieprzem.
    2. Rybę ułóż na blasze do pieczenia, przypraw solą i pieprzem. Na każdym kawałku ułóż porcję przygotowanego masła. Piecz ok. 10 min w temp. 180°C z termoobiegiem.
    3. Marchewki obgotuj przez 2 min w osolonej wodzie. Przełóż na patelnię z łyżką masła, duś kilka minut, podlej sokiem z pomarańczy.
    4. Dodaj miód, gotuj aż sos zgęstnieje. Podawaj na ciepło z rybą.

    rada

    Znalezione w jakiejś gazecie.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis