Pomidorki koktajlowe w towarzystwie koziego sera i czarnych hiszpańskich oliwek

    Oliwkę można podawać na tysiąc i więcej sposobów. Czarna, zielona, fioletowa, a może nadziewana? Każda ma intrygujący kolor i odmienia smak potraw! Warto wiedzieć, że poza pyszną przekąską, daniem głównym czy deserem, z hiszpańską oliwką podajemy przede wszystkim zdrowie, urodę i młodość.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 400 g pomidorów cherry
    • 200 g łagodnego koziego sera
    • oliwa z oliwek
    • sól i pieprz
    • świeża bazylia
    • 16-18 czarnych hiszpańskich oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Umyj i potnij pomidorki na połówki. Pokrój ser w kostkę. Przełóż do salaterki, dodaj oliwki, dopraw solą z pieprzem. Skrop oliwą i udekoruj posiekaną bazylią.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (5)