Hiszpańskie oliwki z chlebem, serem i warzywami

    Hiszpańskie oliwki z chlebem, serem i warzywami

    1polubienie
    15min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Oliwkę można podawać na tysiąc i więcej sposobów. Czarna, zielona, fioletowa, a może nadziewana? Każda ma intrygujący kolor i odmienia smak potraw! Warto wiedzieć, że poza pyszną przekąską, daniem głównym czy deserem, z hiszpańską oliwką podajemy przede wszystkim zdrowie, urodę i młodość.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 czerwona cebula
    • 50 g pieczywa
    • 100 g sera Manchego
    • 5 pomidorków cherry
    • 75 g zielonych hiszpańskich oliwek
    • 75 g czarnych hiszpańskich oliwek
    • świeże liście bazylii
    • hiszpańska oliwa z oliwek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Posiekaj czerwoną cebulę, pokrój chleb i ser w kostkę, a pomidorki przekrój na pół. Następnie wszystko włóż do miseczki.
    2. Dodaj zielone i czarne oliwki oraz świeże liście bazylii. Całość polej kilkoma kroplami oliwy z oliwek. Wszystkie składniki wymieszaj i pozostaw na 10 minut, aby smaki się połączyły.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis