Sos kabule

    Sos kabule

    1polubienie
    25min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Danie ciepłe dobre na wieczór z pieczywem.

    natal-ka Žilinský kraj, Słowacja

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 1 cebula
    • 1 l. soku pomidorowego
    • kostka rosołowa
    • 1 margaryna
    • 50-70 dkg parówek
    • 0,5 szkl. śmietany
    • 1 kopiasta szklanka mąki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Cebule zetrzeć na drobno, dodać sok, kostkę rosołową i margarynę.
    2. Parówki pokroić na plasterki.
    3. Sok zagotować, dodać parówki, jeszcze całość zagotować.
    4. Śmietanę wymieszać z mąką, wlać do sosu i zagotować.
    5. Do smaku: sól, cukier, pieprz, papryka słodka.
    6. Smacznego :)

    rada

    Najlepiej smakuje cieple .

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis