Sos serowy z gorgonzolą

    (77)
    20 min

    Pyszny, bogaty w smaku sos z sera gorgonzola, który poprawi smak każdej potrawy. Pasuje do makaronu i do warzyw.


    Zrobione przez 70 osób

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 3 łyżki masła
    • 3 łyżki mąki pszennej
    • 3 szklanki mleka
    • 1/3 szklanki pokruszonego sera gorgonzola
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. W rondelku stopić masło na średnim ogniu. Mieszając, dodać mąkę, a następnie mleko. Gdy zacznie gęstnieć, dodać ser.
    2. Gotować, aż ser się rozpuści, a sos osiągnie pożądaną konsystencję. Doprawić solą i pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (77)

    User's IP: 54.80.183.100