Sałatka z jarmużem i fetą

    Sałatka z jarmużem i fetą

    4polubienia
    15min.


    Zrobione przez 81 osób

    Tę sałatkę można modyfikować, dodać gruszkę zamiast jabłka, parmezan zamiast fety itp. Ale należy pamiętać, żeby jarmuż dobrze "wymasować" - robi się wtedy miękki.

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 1 pęczek jarmużu
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1 łyżka octu jabłkowego
    • 1 jabłko, pokrojone w kostkę
    • 1/3 szklanki sera feta
    • 1/4 szklanki suszonej porzeczki lub żurawiny
    • 1/4 szklanki uprażonych orzeszków piniowych

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Od liści jarmużu odkroić łodygi i grubsze łyko. Umyć i dobrze osuszyć. Włożyć do miski i ugniatać i masować przez około 2 minuty.
    2. Dodać ocet i wymieszać, aby jarmuż się nim dobrze pokrył. Dodać jabłko, ser feta, suszoną porzeczkę i orzechy i wymieszać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis