Pieczarki portobello ze szpinakiem

    Pieczarki portobello ze szpinakiem

    4polubienia
    20min.


    Zrobione przez 264 osoby

    Delikatne, aromatyczne ciemne pieczarki portobello i szpinak, duszone z parmezanem, winem i przyprawami. Jedyny w swoim rodzaju, prosty i bardzo smaczny dodatek do dań! Doskonały ze stekiem i pieczonymi ziemniakami.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 3 łyżki masła
    • 2 duże pieczarki portobello pokrojone w plasterki
    • 300 g mrożonego posiekanego szpinaku, rozmrożonego i odsączonego
    • 1/4 łyżeczki suszonej bazylii
    • 1/4 łyżeczki soli
    • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
    • 1 ząbek czosnku, posiekany
    • 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina
    • 25 g (1/4 szklanki) startego parmezanu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Roztopić masło w dużej patelni lub rondlu na średnim ogniu. Podsmażyć na nim pieczarki, szpinak, bazylię, sól, pieprz i czosnek, aż grzyby będą miękkie a szpinak gorący.
    2. Wlać wino i zmniejszyć temperaturę do minimum; dusić przez 1 minutę. Dodać parmezan, wymieszać i podać.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis