Sos musztardowy na ciepło

    Sos musztardowy na ciepło

    1polubienie
    15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Sos musztardowy, który robi się bardzo szybko. Wspaniale pasuje do kiełbas, mięs, kurczaka, a nawet do ryb.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 25 g masła
    • 1/2 cebuli, posiekanej
    • 1,5 łyżki mąki
    • 150 ml bulionu drobiowego
    • 1 łyżka musztardy Dijon
    • 150 ml creme fraiche
    • 1 łyżka musztardy Dijon

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Aby sos był bardziej aromatyczny, można go zrobić na patelni, na której smażyło się mięso lub kiełbasę.
    2. Na gorącą patelnię dodać masło i kiedy się stopi dodać cebulę i smażyć aż zmięknie, mieszając.
    3. Wmieszać mąkę i smażyć przez minutę stale mieszając. Następnie, nadal mieszając, powoli dodawać bulion i doprowadzić całość do wrzenia.
    4. Dodać creme fraiche i musztardę. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Gotowe!

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis