Sos musztardowy na ciepło

    Allrecipes

    Sos musztardowy na ciepło

    Sos musztardowy na ciepło

    (0)
    15min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Sos musztardowy, który robi się bardzo szybko. Wspaniale pasuje do kiełbas, mięs, kurczaka, a nawet do ryb.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 25 g masła
    • 1/2 cebuli, posiekanej
    • 1,5 łyżki mąki
    • 150 ml bulionu drobiowego
    • 1 łyżka musztardy Dijon
    • 150 ml creme fraiche
    • 1 łyżka musztardy Dijon

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Aby sos był bardziej aromatyczny, można go zrobić na patelni, na której smażyło się mięso lub kiełbasę.
    2. Na gorącą patelnię dodać masło i kiedy się stopi dodać cebulę i smażyć aż zmięknie, mieszając.
    3. Wmieszać mąkę i smażyć przez minutę stale mieszając. Następnie, nadal mieszając, powoli dodawać bulion i doprowadzić całość do wrzenia.
    4. Dodać creme fraiche i musztardę. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Gotowe!
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis