Ocet porzeczkowy

    Stanowi idealną przyprawę do sałat i sałatek.

    kuchareczka42

    Śląskie, Polska
    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość sztuk: 750 ml

    • 500 ml czerwonego octu winnego
    • 5 łyżek cukru
    • 250 ml czerwonej porzeczki
    • 250 ml czarnej porzeczki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  +14dni odstawienie  ›  Gotowe w: 14dni20min. 

    1. Ocet podgrzać z cukrem.
    2. Do słoja włożyć rozgniecione porzeczki i zalać je octem. Odstawić na 14 dni.
    3. Po tym czasie odcedzić i przelać w wyparzone buteleczki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (0)

    Komentarze po polsku (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis