Pieczarki portobello sauté

    Pieczarki portobello sauté

    3polubienia
    15min.


    Zrobione przez 116 osób

    To taki prosty przepis i taki smaczny! Szalotki, jeśli wolisz, można zastąpić cebulą. Moja rodzina uwielbia to danie!

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 3 łyżki oliwy z oliwek
    • 1,5 łyżki oliwy czosnkowej
    • 1/4 cebuli pociętej na kawałki
    • 2 duże ciemne pieczarki (portobello) pokrojone w plasterki
    • sól i pieprz do smaku
    • 2 łyżki świeżo startego parmezanu
    • 2 łyżki świeżo startego sera asiago

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  Gotowe w: 15min. 

    1. Rozgrzać na średnim ogniu 1,5 łyżki oliwy zwykłej i 1,5 łyżki oliwy czosnkowej. Wrzucić cebulę i grzyby i zmniejszyć ogień. Podsmażać, aż grzyby zrobią się miękkie i zbrązowieją, a cebula zrumieni się na brzegach. (Jeśli zajdzie potrzeba, dolać trochę oliwy.) Zdjąć z ognia, skropić pozostałą oliwą i doprawić solą i pieprzem. Posypać obficie parmezanem i serem asiago.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis