Bananowe duszki

    Bananowe duszki

    1polubienie
    1godz.25min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Prosty pomysł na zdrową przekąskę dla dzieci na Halloween i nie tylko. To po prostu banany nadziane na patyczki i zanurzone w białej czekoladzie!

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1,5 banana
    • 1 biała czekolada (200 g)
    • 12 małych groszków czekoladowych
    • patyczki do szaszłyków

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 5min.  ›  +1godz. chłodzenie  ›  Gotowe w: 1godz.25min. 

    1. Obrać banany, całego banana przekroić w poprzek na pół. Połówki bananów przekroić wzdłuż na pół.
    2. Nabić banany na patyczki do szaszłyków i włożyć na 30 minut do zamrażarki.
    3. Posiekać czekoladę i stopić w kąpieli wodnej, na małym ogniu, stale mieszając.
    4. Wlać czekoladę do wysokiej filiżanki i zanurzać banany, aby się nią dobrze pokryły.
    5. Ustawić na blacie sitko lub durszlak dziurkami do góry i wtykać w dziurki banany an patykach. Natychmiast wtykać po 2 groszki czekoladowe jako oczy.
    6. Odstawić aby czekolada zastygła. Gdy czekolada całkiem zastygnie, ponownie włożyć banany na 30 minut do zamrażarki.

    Kąpiel wodna

    Nie wiesz, jak przygotować kąpiel wodną? Przeczytaj nasz krótki poradnik: "Kąpiel wodna"

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis