Faszerowane jajka z pająkami

    Faszerowane jajka z pająkami

    2polubienia
    30min.


    Zrobione przez 5 osób

    Bardzo prosty przepis na imprezę na Halloween - smaczne, zawsze się udają, a wyglądają ekstra! Jajka faszerowane udekorowane oliwkami, które wyglądają jak pająki.

    Składniki
    ilość porcji: 12 

    • 6 jajek ugotowanych na twardo
    • 1-2 łyżki majonezu lub sosu tatarskiego
    • odrobina musztardy
    • sól i pieprz do smaku
    • 12 czarnych oliwek bez pestek

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 30min. 

    1. Jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Delikatnie wyjąć żółtka.
    2. Żółtka dokładnie wymieszać widelcem z majonezem, musztardą i przyprawami. Nałożyć łyżeczką do wydrążonych jajek.
    3. Oliwki przekroić wzdłuż na pół. 12 połówek ułożyć na nafaszerowanych jajkach - to będą brzuchy pająków.
    4. Pozostałe 12 połówek pokroić w paski (po 4 z każdej połówki), a następnie te paski przekroić w poprzek na pół.
    5. Z paseczków ułożyć po 4 nóżki z każdej strony oliwki (pająki mają 8 nóg).

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis