Aromatyczny indyk z patelni, bez pieczenia

    Aromatyczny indyk z patelni, bez pieczenia

    6polubień
    24min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Mięso z indyka słynie ze swoich walorów zdrowotnych. Ze względu na niską zawartość tłuszczu, a dużą białka, jest łatwo przyswajalne i lekkostrawne. My proponujemy prosty przepis na filet z indyka przygotowany bez tłuszczu, w torebkach do smażenia od Jana Niezbędnego.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 kg filetu z indyka
    • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    • 1 łyżeczka pieprzu czarnego
    • 2 łyżeczki zmielonej papryki słodkiej
    • 3 łyżeczki czosnku granulowanego
    • 2 łyżeczki szałwii
    • 1 łyżeczka majeranku
    • 1 łyżeczka rozmarynu

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 14min.  ›  Gotowe w: 24min. 

    1. Filet kroimy na kawałki i obtaczamy w ziołach.
    2. Poszczególne porcje umieszczamy w torebkach do smażenia Jana Niezbędnego. Zamykamy torebki.
    3. Mięso smażymy na rozgrzanej patelni, na średnim ogniu, ok. 7 minut z każdej strony.

    Zobacz ten przepis na moim blogu

    Jan Niezbędny

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis