Krem z mascarpone i śmietaną

    Krem z mascarpone i śmietaną

    1polubienie
    10min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Łatwy krem do ciast i tortów z serka mascarpone i śmietany kremówki. Można też użyć do tiramisu. Ma fajną, gęstą konsystencję, więc będzie też z pewnością dobry do dekoracji babeczek i muffinek.

    Składniki
    ilość sztuk: 200 ml

    • 1 szklanka śmietany kremówki (porządnie schłodzonej)
    • 1/2 szklanki serka mascarpone
    • 2 łyżki cukru
    • 1-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Do miski przełożyć serek mascarpone, dodać śmietanę i wanilię.
    2. Miksować, dodając stopniowo cukier. Miksować, aż cały cukier się rozpuści.
    3. Miksować jeszcze ok. 5 minut, aż krem nabierze sztywniejszej konsystencji.
    4. Użyć od razu lub przełożyć do szczelnego pojemniczka - wówczas można go przechowywać w lodówce do tygodnia.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis