Wegański krem do ciast ze śmietanki kokosowej

    Wegański krem do ciast ze śmietanki kokosowej

    Zapisz do ulubionych
    10min.


    Zrobione przez 1 osobę

    Krem do ciast ze śmietanki kokosowej bez śmietany, mleka i serka - idealny dla wegan! Można nim przekładać ciasta, np. marchewkowe. Ma konsystencję podobną do bitej śmietany, więc można go też użyć do deserów.

    Składniki
    ilość sztuk: 400 ml

    • 1 puszka (400 ml) śmietanki kokosowej
    • 2 łyżki cukru
    • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Miskę, w której będziemy ubijać krem, wstawić na 5 minut do lodówki.
    2. Wlać do miski śmietankę i dodać ekstrakt waniliowy. Ubijać mikserem, dodając stopniowo cukier.
    3. Miksować około 3-5 minut, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Zużyć od razu albo przełożyć do szczelnego pojemniczka i przechowywać w lodówce do tygodnia.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis