Szynka parmeńska z melonem

    Szynka parmeńska z melonem

    Zapisz do ulubionych
    20min.


    Zrobione przez 3 osoby

    Oto sposób na koreczki z melona i szynki parmeńskiej na dwa sposoby. Uwielbiam tę słodycz melona połączoną ze słonym smakiem szynki.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 1 melon (najlepiej kantalupa)
    • 10 plasterków szynki parmeńskiej

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Melon przekroić na pół. Łyżką wydrążyć nasiona.
    2. Połowę miąższu pokroić w kostkę.
    3. Z drugiej połowy wybrać miąższ używając łyżki do lodów - w ten sposób powstaną kulki z melona.
    4. Plastry szynki pokroić wzdłuż na 3 równe części.
    5. Kulki z melona zawinąć w szynkę i nabić na wykałaczki.
    6. Pozostałe plasterki szybki nabić na wykałaczki i pomarszczyć. Nabić na kawałki melona pokrojone w kostkę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis