Koreczki z wędzonym łososiem

    Koreczki z wędzonym łososiem

    3polubienia
    20min.


    Zrobione przez 16 osób

    Koreczki na ciemnym chlebie, z awokado, wędzonym łososiem i ogórkiem. To takie mini-kanapeczki, które nabijam na wykałaczki, żeby było je łatwiej zjeść na jeden kęs.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • kilka kromek ciemnego chleba
    • 150 g wędzonego łososia
    • 1 awokado
    • 1 łyżeczka soku z cytryny
    • 1 ogórek
    • koperek, posiekany
    • 1/2 słoiczka oliwek
    • wykałaczki

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 20min. 

    1. Kromki chleba pokroić na małe kwadraciki (usuwając skórkę).
    2. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę, a miąższ wydłubać do miski. Rozgnieść widelcem i dodać sok z cytryny, aby nie ściemniało.
    3. Ogórek umyć i pokroić w cienkie plasterki.
    4. Kawałeczki chleba posmarować awokado, nałożyć po kawałku łososia, udekorować koperkiem. Nabić na wykałaczkę plasterek ogórka i uformować jak żagiel. Wbić w kanapeczkę i na końcu na wykałaczkę nabić oliwkę.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis