Cukinia nadziewana serkiem i szynką

    Cukinia nadziewana serkiem i szynką

    1polubienie
    45min.


    Zrobione przez 7 osób

    Bardzo prosty przepis z kilkoma składnikami. Raz dwa się ją przygotowuje, a potem tylko piecze. Lubię tę cukinię na kolację.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 1 opakowanie serka śmietankowego
    • 2 średnie cukinie
    • 200 g gotowanej szynki, drobno posiekanej
    • 1 łyżeczka mieszanych ziół (świeżych lub mrożonych)
    • sól i pieprz do smaku

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  Gotowe w: 45min. 

    1. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni C.
    2. Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na pół, wyskrobać nasiona i wyrzucić je.
    3. Wyskrobać miąższ i posiekać. Wymieszać miąższ z szynką, serem i ziołami. Doprawić solą i pieprzem.
    4. Włożyć cukinie do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem i napełnić nadzieniem. Piec przez 30 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis