Kapusta kiszona duszona z papryką

    Kapusta kiszona duszona z papryką

    2polubienia
    1godz.10min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Bardzo prosta i zdrowa potrawa, która może być dodatkiem do dania głównego, albo daniem samym w sobie podawanym z pieczywem lub ziemniakami.

    apfel Podkarpackie, Polska

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 0,5 kg kiszonej kapusty
    • 1 duża czerwona papryka pokrojona w paski
    • 1 cebula pokrojona w piórka
    • 1 łyżka tłuszczu (opcjonalnie)
    • 1 liść laurowy
    • 4 ziarna ziela angielskiego
    • 1 łyżeczka kminku (może być mielony)
    • pieprz

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 1godz.  ›  Gotowe w: 1godz.10min. 

    1. Wszystkie składniki wrzucamy do garnka i dodajemy tyle wody, by lekko przykryła kapustę.
    2. Dusimy do miękkości i odparowania nadmiaru wody (ok. godzinę).
    3. Doprawiamy jedynie pieprzem.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis