Świetny sposób na wykorzystanie wszystkich ogórków z ogródka! Mocny akcent, jaki daje papryczka jalapeño, a także skropienie wszystkiego sokiem z limonki uwydatnia świeżość ogórków i nadaje salsie orzeźwiającego smaku.
D
DAWNIE1219
Zrobione przez 164 osoby
Składniki
ilość porcji: 12
2 średnie ogórki bez nasion obrane i posiekane
2 średnie posiekane pomidory
75 g (1/2 szklanki) posiekanej zielonej papryki
1 świeża papryczka jalapeño (lub czuszka) bez nasion, bardzo drobno posiekana
1 mała posiekana cebula
1 ząbek rozdrobnionego czosnku
2 łyżki soku z limonki
1 łyżeczka posiekanej świeżej natki pietruszki
2 łyżeczki posiekanej świeżej kolendry
1/2 łyżeczki suszonego koperku
1/2 łyżeczki soli
340 g chipsów z tortilli
Dodaj do listy zakupów
Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.
W średniej wielkości misce wymieszać ogórki, pomidory, paprykę, jalapeño, cebulę, czosnek, sok z limonki, natkę pietruszki, kolendrę, koperek i sól. Przykryć i wstawić na godzinę do lodówki. Podawać z chipsami z tortilli.