Wątróbka drobiowa z pieczarkami

    Wątróbka drobiowa z pieczarkami

    Zapisz do ulubionych
    35min.


    Zrobione przez 2 osoby

    Wątróbka smażona z pieczarkami i papryką - jest bardzo delikatna w smaku. Dobra na szybki obiad w środku tygodnia.

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 500 g wątróbki drobiowej
    • 250 g pieczarek
    • sok z cytryny
    • 1 papryka
    • 1 cebula
    • sól i pieprz do smaku
    • olej do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 15min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 35min. 

    1. Pieczarki pokroić w ćwiartki, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 15 minut.
    2. Wątróbkę dobrze opłukać, osuszyć i smażyć na oleju przez 15 minut na średnim ogniu (bez przykrycia). Oprószyć do smaku solą i pieprzem.
    3. Cebulę pokroić w półplasterki i dodać do wątróbki. Smażyć jeszcze chwilę.
    4. Pokroić paprykę w paski i również dodać do wątróbki.
    5. Na osobnej patelni podsmażyć grzyby. Dodać je do wątróbki i smażyć wszystko razem jeszcze 5 minut.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis