Orzechy włoskie w glazurze z cukru

    (136)

    Orzechy te smakują cudownie na zielonej sałacie! To znaczy, jeśli nie dacie ich nikomu na spróbowanie, bo wtedy... nigdy do tej sałaty nie dotrą! Naprawdę cudowne!


    Zrobione przez 123 osoby

    Składniki
    ilość porcji: 8 

    • 240 g (2 szklanki) orzechów włoskich w połówkach
    • 150 g (3/4 szklanki) cukru
    • 60 ml (1/4 szklanki) wody

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 2min.  ›  Gotowanie: 8min.  ›  Gotowe w: 10min. 

    1. Lekko posmarować oliwą blachę do pieczenia. W litrowym szklanym naczyniu wymieszać połówki orzechów włoskich z cukrem i wodą. Gotować w kuchence mikrofalowej na wysokiej mocy przez 8 do 8 i 1/2 minuty, aż cukier się skarmelizuje. Zamieszać kilka razy w trakcie gotowania. Wylać na przygotowaną blachę do pieczenia i porozdzielać posklejane orzechy. Pozostawić do ostygnięcia. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
    Zobacz wszystkie przepisy (12)

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (136)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis
    Więcej zbiorów przepisów (3)