Wątróbka z marynowanymi pieczarkami

    Wątróbka z marynowanymi pieczarkami

    1polubienie
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Wątróbka drobiowa smażona z marynowanymi pieczarkami ze śmietaną. Pysznie smakuje na obiad z ziemniakami i surówką.

    Składniki
    ilość porcji: 6 

    • 500 g wątróbki drobiowej
    • 2 łyżki mąki
    • 2 łyżki masła
    • 1 słoiczek (250 g) marynowanych pieczarek
    • sól i pieprz do smaku
    • 3 łyżki śmietany
    • natka pietruszki do dekoracji

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 15min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Wątróbkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na małe kawałki.
    2. Obtoczyć wątróbkę w mące.
    3. Na patelni rozgrzać masło i smażyć wątrobę przez kilka minut.
    4. Odcedzić pieczarki i dodać na patelnię.
    5. Dodać śmietanę, przykryć patelnię i dusić wszystko jeszcze 10 minut.
    6. Przełożyć wątróbkę na talerze i posypać natką pietruszki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis