Panierowana wątróbka drobiowa

    Panierowana wątróbka drobiowa

    2polubienia
    25min.


    Bądź pierwszą osobą, która to zrobi!

    Prosty i tani obiad: wątróbka panierowana w mące i jajku. Szybko się ją robi i świetnie smakuje, na przykład z ziemniakami i mizerią.

    Składniki
    ilość porcji: 2 

    • 300 g wątróbki drobiowej
    • mąka
    • 2 jajka
    • sól i pieprz
    • olej roślinny do smażenia

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 5min.  ›  Gotowanie: 20min.  ›  Gotowe w: 25min. 

    1. Wątróbkę umyć i osuszyć na papierowym ręczniku.
    2. Obtoczyć wątróbkę z każdej strony w mące.
    3. Jajka roztrzepać w misce widelcem, doprawić solą i pieprzem. Zanurzać wątróbkę w jajku aby się nim pokryło ze wszystkich stron.
    4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć wątróbkę przez około 15-20 minut. Można sprawdzić, czy jest już gotowa, nakłuwając ją widelcem - nie powinny się z niej wtedy wydzielać krwiste soki.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny (0)

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis