Sałatka ziemniaczana z fasolką

    (2)
    2 godz. 10 min

    Pyszna, prosta sałatka ziemniaczana z zieloną fasolką szparagową. Można ją podać jako dodatek do obiadu albo jako kolację albo lunch.


    Zrobione przez 1 osobę

    Składniki
    ilość porcji: 4 

    • 4 ziemniaki, obrane i umyte
    • 100 g zielonej fasolki szparagowej
    • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
    • 1 szczypta soli
    • 1 szczypta pieprzu
    • 1 pęczek pietruszki, posiekany

    Sposób przygotowania
    Przygotowanie: 10min.  ›  Gotowanie: 30min.  ›  +1godz.30min. chłodzenie  ›  Gotowe w: 2godz.10min. 

    1. Ugotować ziemniaki i fasolkę w osolonej wodzie.
    2. Warzywa odcedzić i odstawić aby ostygły (na ok. 20 minut).
    3. Ziemniaki pokroić w plasterki (ale nie zbyt cienkie) i przełożyć do miski razem z fasolką. Wstawić na godzinę do lodówki.
    4. Polać oliwą i posypać solą, pieprzem i natką pietruszki. Podawać na zimno.

    Ostatnio przeglądane

    Komentarze i oceny
    Średnia ocen z całego świata
    (2)

    Ten przepis nie ma jeszcze oceny z Polski, ale dostępne są oceny z innych stron świata:

    Dodaj swój komentarz

    Kliknij na gwiazdki aby ocenić ten przepis